Kardingerun

Net als vele andere bedrijven organiseren wij, Familie Dental Zorg, jaarlijks een teamuitje.  Dit jaar stond er een actieve dag in de planning. Begin juni werd het voorstel gedaan om met zijn allen mee te doen aan de KardingeRun te Groningen. Dit is, zoals zij het zelf noemen, een ‘bikkelrun’. Hardlopend, banjerend door de modder, klauterend over en onder obstakels een parcours afleggen. Enigszins aarzelend, en met gezonde spanning, vulden wij één voor één in of we mee wilden doen en op welke datum het dan moest gaan gebeuren. Na een paar dagen onze fitheid in twijfel te hebben getrokken, waren wij allemaal om. We gingen het doen (stiekem had Lina ons allang opgegeven!). D-day was 01 juli 2017. We  moesten ons om 13.30 uur melden voor de start van de 5km. Om ons herkenbaar te maken lieten wij witte T-shirts afdrukken met het logo van de praktijk en onze namen.

Voorafgaand aan het evenement hebben we de weersvoorspellingen in de gaten gehouden, maar op mooi weer zouden wij niet kunnen rekenen. Op de dag zelf drupte het enkel ’s ochtends en trok ’s middags de lucht geheel open. De stemming zat er goed in!

Een korte warming-up met drie andere teams om onze spieren warm en soepel te maken. De run ging van start. Vol adrenaline en goede moed snelden wij  naar het eerste obstakel. Dit bleken drie kuilen met modder, waardoor onze witte T-shirts binnen 5 minuten onder de modder zaten. Vanaf dat moment maakte vies worden natuurlijk niets meer uit. De volgende obstakels waren o.a. over een berg hooibalen klauteren, door een container met autobanden kruipen, een (flinke) heuvel oprennen (en weer naar beneden), door een sloot naar de overkant zwemmen, over een houten schutting van ca. 3 meter heen, via een touwbrug naar de overkant klimmen, en ga zo maar door.

Na afloop een frisse douche en schone kleren, en we hebben moe, maar tevreden de dag afgesloten met een lunch!